Home > Bos en Bergklassieker: zaterdag 26 september 2020

Bos en Bergklassieker: zaterdag 26 september 2020

Onder voorbehoud

Op zaterdag 26 september 2020 wordt de Bos en Berg Klassieker van Toerclub Enter weer verreden. De route is geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren mountainbiker.

Vanaf de start vertrekt de route rechtstreeks richting het Schwarzwald, gelegen tussen Enter en Rijssen. Dit bos stond lokaal al bekend om de eindeloze aaneenschakelingen van singletracks en kronkelige bospaden, maar sinds enkele jaren ligt hier nu ook een fantastische vaste MTB-route. Deze route staat al geruime tijd steevast in de top van mooiste MTB-routes van Nederland!

Om de deelnemers van beide het beste te bieden, hebben we een mooie mix gemaakt van de bestaande smalle paden én de hoogtepunten van de vaste MTB-route. Als een ware achtbaan worden de deelnemers door het bos gestuurd via een eindeloze aaneenschakeling van bochten en korte klimmetjes. Uw stuurmanskunsten worden hier goed op de proef gesteld!

Na zo’n 16 km ( dit geldt voor de 30km en 55km-routes ) is er een pauzeplek nabij de Rijssenseberg. Daar krijgt iedere deelnemer een hartige versnapering aangeboden. De 30km-route gaat na de pauzeplek verder het Schwarzwald door, waarna koers wordt gezet richting de finish bij de kantine van de Enterse Motor Club. De 55km-route maakt na het Schwarzwald nog een extra lus richting Markelo.

De 40km-route gaat echter verkort richting Markelo. Hierdoor kan de deelnemer die een kortere afstand wil fietsen, de keuze maken tussen de volledige lus Rijssen (totaal 30km), of de verkorte lus Rijssen samen met de volledige lus Markelo (totaal 40km).

Ook de 40 en 55km-route heeft een mooie mix tussen de hoogtepunten van de vaste MTB-route van Markelo en een heleboel “minder bekende tracks”, veelal lopend over particuliere grond. Deze lus gaat via de Apenberg, richting de motorcrossbaan op de Herikerberg bij Markelo. Via de klim over “De Hulpe” gaat de route naar de pauzeplek ( 40km: op +/-20km, 55km: op +/-35km ). Daarna wordt koers gezet richting de “Kattenberg”. Ook hier moet stevig geklommen worden, en wel door heuse loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog ( destijds oefenterrein Duitse Wehrmacht ). Hierna gaat de route over de Markelose Berg, waar vandaan een prachtig uitzicht over de omgeving is te zien. Vervolgens wordt er koers gezet, via het schitterende natuurgebied De Borkeld en nog een stukje Schwarzwald, richting de finish bij de kantine van de EMC.

Hier is de mogelijkheid om uw fiets af te spuiten en om te douchen. Uiteraard kan er in het zeer mooie en gezellige clubhuis van EMC nog even gezellig nagepraat worden, onder het genot van een kop koffie of biertje.

Neem ook deel aan deze uiterst uitdagende mountainbiketocht! Toerclub Enter is er weer helemaal klaar voor! U ook?

Startlocatie: Enterse Motor Club ( EMC ) p/a: Veldegge 5, Enter. Bereikbaar via Veldegge ( komend vanaf Goor ) of Vonderweg ( komend vanaf A1/Rijssen ).

Het is niet toegestaan te parkeren bij SV Enter!

Starttijd: 9.00 – 10.00

Afstanden: 30, 40 en 55 km

Startgeld: 5 euro ( NTFU-leden krijgen 1 euro korting ), jeugd t/m 16 jaar gratis

 

 

Facebook