Home > Bos en Bergklassieker: zaterdag 28 september 2019

Bos en Bergklassieker: zaterdag 28 september 2019

Op zaterdag 28 september 2019 wordt de Bos en Berg Klassieker van Toerclub Enter weer verreden. De route is geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren mountainbiker.

Vanaf de start vertrekt de route rechtstreeks richting het Schwarzwald, gelegen tussen Enter en Rijssen. Dit bos stond lokaal al bekend om de eindeloze aaneenschakelingen van singletracks en kronkelige bospaden, maar sinds enkele jaren ligt hier nu ook een geweldige vaste MTB-route. Deze route staat al geruime tijd steevast in de top 5 van mooiste MTB-routes van Nederland!

Om de deelnemers van beide het beste te bieden, hebben we een mooie mix gemaakt van de bestaande smalle paden én de hoogtepunten van de vaste MTB-route. Als een ware achtbaan worden de deelnemers door het bos gestuurd via een eindeloze aaneenschakeling van bochten en korte klimmetjes. Uw stuurmanskunsten worden hier goed op de proef gesteld!

Na zo’n 24 km ( dit geldt voor de 30km en 55km-routes ) is een pauzeplek, en tevens routesplitsing, ingericht nabij de Friezenberg. Daar krijgt iedere deelnemer een hartige versnapering aangeboden. De 30km-route gaat na de pauzeplek opnieuw het Schwarzwald in, waarna koers wordt gezet richting de finish bij de kantine van de Enterse Motor Club.

De nieuwe 40km-route gaat echter verkort naar de pauzeplek toe ( 9 km ). Vanaf de pauzeplek gaat deze, samen met de 55km-route, verder richting Markelo. Hierdoor kan de deelnemer die een kortere afstand wil fietsen, nu de keuze maken tussen de volledige lus Rijssen (totaal 30km), of de verkorte lus Rijssen samen met de volledige lus Markelo (totaal 40km).

Ook de 40 en 55km-route heeft een mooie mix tussen de hoogtepunten van de vaste MTB-route van Markelo en een heleboel “minder bekende tracks”, veelal lopend over particuliere grond. Na de pauzeplek gaat deze extra lus, via de Apenberg, richting de motorcrossbaan op de Herikerberg bij Markelo. Via de klim over “De Hulpe” gaat de route naar de Kattenberg. Ook hier moet stevig geklommen worden, en wel door heuse loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog! Hierna gaat de route over de Markelose Berg, waar vandaan een prachtig uitzicht over de omgeving is te zien. Vervolgens wordt er koers gezet, via het schitterende natuurgebied De Borkeld, richting de pauzeplek voor een tweede versnapering. Daarna gaat ook deze pittige(!) lus, via het Schwarzwald, richting de finish bij de kantine van de EMC.

Hier aangekomen wordt u getrakteerd op een gratis heerlijke kop erwtensoep!

Hier is ook de mogelijkheid om uw fiets af te spuiten en om te douchen. Uiteraard kan er in het zeer gezellige clubhuis van EMC nog even gezellig nagepraat worden, onder het genot van een kop koffie of (bok)biertje.

Neem ook deel aan deze uiterst uitdagende veldtoertocht! Toerclub Enter is er weer helemaal klaar voor! U ook?

Startlocatie: Enterse Motor Club ( EMC ) Krompatte 4, Enter. Bereikbaar via Veldegge of Vonderweg. Het is niet toegestaan te parkeren bij SV Enter

Starttijd: 9.00 – 10.00

Afstanden: 30, 40 en 55 km

Startgeld: 5 euro ( NTFU-leden krijgen 1 euro korting )

 

Facebook