Afsluitingsrit 2014 mooi succes.

Afsluitingsrit 2014 mooi succes.

Tijdens het verzamelen bij de EMC werd al door diverse mensen de vraag gesteld, ligt deze hoge opkomst aan de toerlijder of aan het mooie weer. Ruim 20 leden melden zich om de laatste race rit georganiseerd door de TCE mee te maken. Folkert Waanders was aangewezen als toerleider en dat schepte uiteraard ook hoge verwachtingen.

3

Achteraf kunnen we best stellen dat Folkert de verwachtingen meer dan waar heeft gemaakt.

De rit werd ingezet in de richting van Goor, we schampten de grenzen van ons buurdorp en zochten de koers richting Markelo. Ook hier werd de grens van het bewoonde gedeelte opgezocht er werd afgebogen naar Stokkum. Na dat het kanaal werd overgestoken fietste de “rooie” horde richting Lochem. Net op het moment dat de 3 dames uit de groep dachten dat we Lochen aan gingen doen om het centrum te bezichtigen, werd de koers gewijzigd richting Zwiep. Vervolgens werd onze topografische kennis in korte tijdsbestek uitgebreid. Barchem, Kranenburg, Hengelo (Gld), Delden (Gld) . De stop, vlak na Kranenburg,  had niet beter gekund.

7

 

 

 

 

 

 

 

We belanden midden in de volksfeesten en de muziek vanuit de tent werd opgesnoven voor extra energie voor de rest van de rit. Harry Overbeek stelde de plaatselijke horeca dame gerust door ons te trakteren op koffie en gebak, waarvoor dank! Helaas was er niet genoeg tijd om deel te nemen aan de plaatselijke finales van de stoelendans. We zouden hierdoor niet voor het donker zijn thuis geweest. Vorden, Wildenborch, Lochem, Groot Dochteren, Laren, alle mooie plaatsjes zoefden, onder het zingen van de banden, aan ons voorbij.

6

 

 

 

 

1 lekke band zorgde voor nog iets oponthoud maar dat mocht de pret niet drukken. Langs Markelo en toen richting Enter werd het einde van de tocht ingezet. Een vrije sprint tegen de Apenberg en toen als rooie kudde naar de EMC waar we erg hartelijk werden ontvangen door de gastheren.
De groep startte als zeer gemêleerd gezelschap maar eindigde als een blok, iedereen heeft voor elkaar gereden en zodoende gezorgd dat een ieder plezier heeft en blijft beleven aan deze prachtige hobby.

Folkert bedankt voor de mooie rit, uiteraard willen we alle toerleiders  van het afgelopen seizoen bedanken voor hun leiding! Op naar volgend seizoen.

 

4

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 


5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1