Kleding

Kleding informatie

Toerclub Enter kleding 

Huidig tenue:
Het basistenue voor de seizoenen 2019 t/m 2023 bestaat uit vier onderdelen:

 1. Wielershirt korte mouw
 2. Wielershirt lange mouw
 3. Wielerbroek kort
 4. Windvanger

De eerste levering bevatte éénmalig 7 items, dit is bekostigd d.m.v. het inkoopvoordeel.

De bovenstaande kleding is deels gesponsord en deels zelf betaald door de leden. Onze kleding sponsoren zijn: Remmers B.V., Lammertink Vastgoedzorg, Presolid Home, Voskamp Groep en Versteeg glas & montage.

Er zijn 2 bestelmomenten per jaar. Leden kunnen in week 2 en week 22 online de kleding bestellen in de webshop van Bioracer. In de week voorafgaand zal paskleding beschikbaar gesteld worden. Meer informatie ontvangen leden t.z.t. per e-mail.

Voor extra aangeschafte kleding worden de normale tarieven van Bioracer betaald. Leden die de club vroegtijdig verlaten kunnen de inleg van het gespaarde kledingbedrag terug ontvangen. Zie hiervoor ons algemene kledingregelement.

 Het bestuur. April 2019

Algemeen kledingreglement Toerclub Enter

(vastgesteld in april 2019)

Clubkleuren: de clubkleuren van Toerclub Enter zijn een combinatie van “rood/zwart/wit”. Dit geldt zowel voor broek als shirt. Onze basiskleur is rood. De sponsoruitingen moeten in wit, zwart of grijs worden weergegeven.

 • Logo: Toerclub Enter-logo.
 • Procedure ontwerp/aankoop kleding: voorgesteld wordt dat indien nieuwe clubkleding benodigd is (hieronder bijbestelling van huidige kleding niet begrepen) het bestuur zorgt dat er een vaste kledingcommissie is van 2 – 3 leden, waaronder 1 lid uit het bestuur.

De commissieleden kennen een brede gedragenheid onder de actieve leden van Toerclub Enter. De kledingcommissie wordt voorgezeten door een lid van het bestuur en bestaat verder uit leden met kennis/capaciteit op het gebied van ontwerp, kwaliteit, financiën, sponsorwerving, etc. De kledingcommissie krijgt de opdracht mee een integraal voorstel (ontwerp, kwaliteit, financiën, sponsoring, etc.) voor nieuwe kleding aan het bestuur te presenteren. Het bestuur overweegt dit voorstel ter goedkeuring. Het voorstel wordt bij meerderheid van stemmen binnen het bestuur aangenomen.

 • Wijzigingsbevoegdheid clubkleuren: voorgesteld wordt dat de wijzigingsbevoegdheid van de clubkleuren bij de algemene ledenvergadering komt te liggen. Indien dit aan de orde is, zal het bestuur (in samenspraak met de kledingcommissie) een wijzigingsvoorstel aan de ALV voorleggen. Wijziging van de clubkleuren kan alleen plaatsvinden met meerderheid van stemmen.

Specifiek kledingreglement Toerclub Enter bij de huidige kleding (maart 2019 – februari 2024),

Nieuwe kleding Toerclub Enter

 • Met de sponsoren Remmers B.V., Lammertink Vastgoedzorg, Presolid Home en de Voskamp Groep zijn sponsorcontracten voor kleding gesloten voor een periode van vier jaar (1 maart 2019 t/m 28 februari 2024).
 • In nauw overleg met de sponsoren is een kledingontwerp met de sponsoruitingen tot stand gekomen.
 • Toerclub Enter heeft zich jegens sponsoren verplicht gedurende deze periode (t/m 28 februari 2024) in deze kleding te fietsen;
 • Van de leden wordt verwacht ( en verplicht gesteld) dat zij bij clubtrainingen en activiteiten waar in clubverband aan wordt meegedaan deze nieuwe kleding dragen;
 • Toerclub Enter zal geen kledingvoorraden aanhouden.

Eerste aanschaf kleding

 • Kleding kan alleen online bij onze kledingleverancier Bioracer besteld worden. Leden krijgen 2 keer per jaar de mogelijk om te bestellen via deze website. +- week 2 en week 22. Levertijd is +- 6-8 weken na sluiten van de website. De leden worden middels e-mail op de hoogte gebracht van bestelperiode en inloggegevens

Latere aanschaf kleding

 • het bestuur van Toerclub Enter zal jaarlijks op in de webshop van Bioracer de prijzen van de basis set kleding en de optielijst kleding voor het daaropvolgende jaar kenbaar maken;
 • aanschaf van kleding (zowel de basis set kleding als de kledingstukken uit de optielijst kleding) na geldt tegen de dan geldende prijzen van losse kledingstukken