Meerdaagse 2019 – dag 2

Meerdaagse 2019 – dag 2

Z

Zaterdagmorgen 08.00 uur stonden de eerste personen al klaar om aan het ontbijt te beginnen, een aantal personen zagen er fris uit, helaas waren er ook een aantal die er iets minder fris uitzagen. Remco zag er uit alsof hij nachtdienst had gehad, dit zag je de eerste 30 km ook terug, zelden iemand zo veel water zien drinken. Ondergetekende was zelf ook niet helemaal fit, omdat de burgemeester van Enter ¾ van het toch al krappe bed in beslag had genomen. Na het bunkeren tandjes poetsen, wielerkleding aan en snel naar beneden.
Voor de start van dag 2 nog een korte evaluatie gehad over dag 1, belangrijkste vraag die niet beantwoord kon worden was of er een aantal dames de boel aan het saboteren waren, laten we eerlijk zijn 3 maal lek rijden waarvan 1 maal 2 banden tegelijk je kunt het niet verzinnen. Mooi om te zien dat er dan gelijk een paar oudere mannen klaar staan om de banden te verwisselen.
Precies om 09.00 uur gaf onze Gerrit tomtom Pluimers het startsein voor dag 2. Helaas ben ik na 5 km al bevangen door de hitte, waardoor ik bijna geen dorp heb kunnen onthouden, behalve Enter.

Na 40 km was Gerrit even de weg kwijt, en werk er een kleine pauze ingelast midden in een dorp, Willy de Wildplasser maakte hier snel gebruik van voor een sanitaire stop, Bert de Bezemwagen had nog een paar bananen in de aanbieding, hier werd gretig gebruik van gemaakt. Nadat Gerrit het sein gaf om weer verder te gaan, hoorde we ineens een licht stemmetje roepen, er zit geen wind meer in mijn band. Sabotage zeg het maar. Gelukkig kwamen de senioren gelijk weer in actie, geholpen door een buurman was dit klusje zo geklaard.
Vervolgens was team 2 getuige  van hoe snel Ben Lammertink liggend op de grond weer in de bene kwam, complimenten. Na 2 kilometer fietsen mochten we met een pontje over de Rijn of Maas/Waal.

Terug aan de andere kant van de Rijn/Regge ging het richting Enter. Rijdend door het mooie Gelderland en met een soepel draaiend team 2, met een paar echte kilometervreters zoals Herman, Andre de adelaar van de Voormors, Henk en Jan vlogen de kilometers voorbij. In de buurt van Baak kreeg Ruben de voorzitter het even moeilijk, een aantal traantjes liepen over zijn wangen, na een goed gesprek gaf hij aan dat hij zijn Carientje miste.
Bij Baak werd er een laatste stop gemaakt waar Bert de Bezemwagen nog eenmaal zijn talenten als cateraar liet zien. Het werd Ruben de Voorzitter allemaal te veel, waarna team 2 besloot om afscheid van hem te nemen zodat hij de laatste 40 km in de buurt van zien bleumke kon zijn, doordat team 1 het emotioneel moeilijk had, er werd gefluisterd dat dit door de dames kwam, kregen ze er Henk gelijk bij. Gevolg was wel dat vanaf dat moment team 2 met nog 9 fantastische  toppers over bleef. Na 125 kilometer waren de meeste blij dat we bij de MCE in Enter aan

kwamen, onder het genot van een drankje werden onze prestaties nog even besproken. Bert de bezemwagen werd terecht nog even in het zonnetje gezet. Namens iedereen(denk ik) Bert en organisatie super bedankt het was een geweldig mooi weekend, mooi om te zien hoe krom Enternaren kunt dramn en zeurn als ze buiten Enter zijn.

TOT VOLGEND JAAR.

Auteur: Philip Wegdam
Afstand: 125 km.