Meerdaagse 2017 Winterberg – dag 3

Meerdaagse 2017 Winterberg – dag 3

groepsfotoo3
Zondag 2 juli
Auteur: Philip Wegdam

Na de voor menigeen verloren zaterdag waar de interne relaties kleine scheurtjes vertoonden, was het voor de organisatie een geschenk uit de hemel dat de weergoden ons op de zondag gunstig gestemd waren.
Op de zaterdagavond was unaniem afgesproken dat we ’s morgens om 08.00 uur zouden ontbijten, helaas was de complete familie Wijnterp aan de late kant maar dit werd oogluikend toegestaan.
Na het ontbijt snel omkleden de kamer opruimen en om stipt 09.00 uur klaar staan voor het begin van de zondag rit.
Helaas was het de heer Wijnterp weer die problemen had met zijn fiets waardoor het foto momentje 15 minuten moest worden uitgesteld.
Nadat er meerdere foto’s waren gemaakt door de boys van de MTB kwamen wij er achter dat zij deze dag niet zouden gaan fietsen, het had iets te maken met oud en moe, gelukkig had dit geen nadelige gevolgen voor het moraal van de renners die hongerig aan de start stonden.
Tijdens de start gaf Gerrit tomtom Pluimers aan dat hij de rol van wegkapitein niet kon vervullen omdat zijn navigatie verdronken was, gelukkig voor ons en Gerrit was Remco Kerkhof bereid om deze rol op zich te nemen en inderdaad deed hij dit vol overtuiging en met veel enthousiasme, voor het eerst deze week vielen er tijdens de rit de woorden draaien niet, wel even wennen. Tijdens de rit nam Folkert Waanders de rol van bezemwagen wel heel letterlijk op zich, hij fietste constant 20 meter achter de groep, maar zoals een top renner beaamt was hij op het moment dat het er om ging aan het front aanwezig.
Erik en Janita deden erg hun best om zo ver mogelijk uit elkaar te fietsen, steeds als Janita iets dichter bijkwam versnelde Erik.
Alphons Rekers was deze dagen wel de renner met de grootste inzet, complimenten, viel mij persoonlijk wel op dat hij een geboren daler is, en Jan Rohaan gaf al aan dat hij ijzer sterke benen had en ging in een mooi tempo omhoog, Mirjam “klimgeit” Kappert was bergop niet te stoppen en ging gewoon met de besten naar boven.
Carien lijkt met de jaren makkelijker te gaan fietsen;  positief punt is en dat geldt eigenlijk voor alle dames dat op het moment het bergop gaat het wel heel rustig word in de groep.
Ria kwam met de smoes dat ze last had van een of ander spiertje waardoor ze 2 dagen niet kon fietsen, wij hadden meer het idee dat ze een aantal spannende boeken bij zich had.
Ruben, Pieter, Richard en Philip zijn aardige jongens die deze dagen hun rol van peloton vulling met verve hebben uitgevoerd en ervan uitgaan dat ze deze rol volgend jaar ook weer mogen uitvoeren mits we niet met de boot gaan omdat onze Ruben knikkende knietjes heeft.
Tot slot wil ik denk ik namens iedereen de organisatie bedanken voor de perfecte driedaagse aandacht puntje is het weer zou fijn zijn als daar volgend jaar wat aandacht aan wordt besteed.