Opening wegseizoen 2017

Opening wegseizoen 2017groepsfoto_opening_2017

 

Eerste rit wegseizoen Toerclub Enter 2017.

De vooruitziende blik van het verplaatsen van de kick-off naar vandaag 25 maart miste zijn uitwerking niet. 30 mannen en 8 dames verzamelden zich bij de motorclub. Een prachtig gezicht de eenheid van tenue, er waren er zelfs twee bij met visie, al was het wel van de tuin, sorry heren schaam u, eenheid van tenue is eenheid van tenue.

Herman Hodes die als algemeen toerleider gecharterd was stelde ons niet teleur, de rit was weer perfect gekozen zoals we dat van hem en enkele anderen kennen.

Het fenomeen splitsen waar we afgelopen dinsdag tijdens de jaarvergadering over spraken moest gelijk uitgevoerd worden en eerlijk daar is het laatste woord nog niet over gezegd en dat zal wel zo blijven. In de nabijheid van huize ter Steege werden de dames naar voren geroepen en het geheel in drie groepen verdeeld, de weersomstandigheden deden de rest. De wind in de rug, een tempo om honderd uit te praten en een afwisselend landschap maakt fietsen mooi. Om mij heen kijkend zag ik dat er deze winter weer flink geïnvesteerd is in het materieel, wat een mooi spul, dit maakt het natuurlijk helemaal af.

We laveren geleidelijk richting het Gelderse, vlak voor de Neede verruilen we de provincies. Via Noordijk gaat het naar Geesteren waar de stop is. Het terras is erop berekend maar wel in één keer vol. Ter plekke wordt een mooie groepsfoto gemaakt door een welwillende terrasgenoot en onze eigen fotograaf.

Tijdens de pauze werd aangegeven dat de P van Prestatiegroep wordt omgedoopt in de P van de Ponny’s, ons vrouwelijk schoon. Velen waren onder de indruk van de prestatie van de ponny’s. Ik denk onder het motto: leever ne jongn ponny dan’n old peerd. Hoe dan ook je kan zien dat de club groeit, het is een echte toerclub geworden waarin iedereen z’n draai kan vinden. Ook tijdens de ontspannen jaarvergadering kwam dit tot uiting.

Sommige leden van de club kunnen het zich permitteren om een keer een zandweg in te rijden, niets mis mee denk ik dan, we zijn tenslotte mensen niet waar? Wel vreemd dat anderen die dit ooit ook eens deden daar altijd weer aan herinnerd worden.

 

Na een lekke band in de buurt van Laren nabij de grens met Overijssel vallen de groepen uit één. Er blijft één vrouw over maar volgens iemand met een nieuwe Specialized was het net of de achterblijvende groep op weduwschap werd gezet, zoals ze dat met duiven doen, de mannen scheiden van de vrouwen. Het schijnt te helpen, nou in ieder geval bij fietsen wel. Het tempo werd flink opgevoerd en het kostte de toerleider schreeuwen het tempo met tegenwind onder de 32 km/u te houden. In de nabijheid van Enter zien we de groep terug. Voor de koerende liefhebber wordt er echter nog een rondje om het grote gat gemaakt en daarna is het linea recta naar de motorclub. Hier doet Erik waar hij voor is aangesteld, wat met applaus begroet wordt en als Gerrit dit stukje plaatst dan hebben beide nieuwe bestuursleden hun eerste daad verricht.

Op naar een plezierig nieuw wegseizoen!

Herman Pluimers.