Opening wegseizoen 2018: Bij Hennie Kuiper op de koffie

Opening wegseizoen 2018: Bij Hennie Kuiper op de koffie

Afgelopen zaterdag 24 maart werd onder uitstekende weersomstandigheden (zonnetje, weinig wind, graadje of tien) het wegseizoen 2018 geopend. 
Plusminus 35 TCE-leden verzamelden zich bij het clubhuis van de Enterse Motor Club, voor een tochtje van 90 km. 
Onder leiding van onze (nu nog) voorzitter Herman ging het over mooie binnenweggetjes langs Bornerbroek, Hertme, Saasveld, Weerselo en Rossum, door Denekamp richting Noord-Deurningen.
Daar werd gestopt bij “Hennie Kuiper Native”.  In een gedeelte van de boerderij waar Hennie Kuiper is opgegroeid, is een tentoonstelling ingericht, waar je een indruk kunt krijgen van zijn wielercarriere. Dit wordt gedaan dmv veel foto’s, maar ook voorwerpen, zoals fietsen waarop Hennie goud won op de Olympische spelen, en wereldkampioen werd.  Ook zijn er andere voorwerpen aanwezig, zoals bv de eerste hartslagmeters, en clickpedalen. En bij de ingang zie je meteen een oude zesdaagsemotor. 
Verder is er een bibliotheek met zo ongeveer alle wielerboeken in de Nederlandse taal.

Omdat de lijnen tussen Toerclub Enter en Hennie Kuiper kort zijn, (met name door Herman en Frank), kregen we een VIP-behandeling: we werden we door Hennie persoonlijk welkom geheten.
Ook Herman Snoeijnk, waarvoor ook een gedeelte is ingericht, was aanwezig. 
Daarna was er voor iedereen koffie met lekker applegebak. Na een uitleg over het ontstaan van het museum, en een toelichting op de collectie, was er voor iedereen gelegenheid om de collectie te bekijken, waarbij we uitleg kregen van de meester(s) zelf. Een aanrader!
Na een uurtje werd het tijd om de thuisreis te aanvaarden. Hierbij werden we gedeeltelijk vergezeld door Hennie en Herman.
Deze keer ging het (weer over rustige binnenwegen, en nu onder leiding van Folkert) vanaf Denekamp langs (Oud) Ootmarsum, Tubbergen, Albergen, Almelo en Bornerbroek weer richting Enter.

Een geslaagde seizoensopening!

Btw: A.s. maandag 26/3 beginnen de avond-trainingen weer! Start om 18:30 vanaf het Dorpsplein.
En:   Vanaf zaterdag 31/3 is er ook de mogelijkheid om op zaterdag te fietsen! Starten om half negen vanaf het Dorpsplein, onder leiding van Herman Hodes.