Deerns op de fietse 2015

Deerns op de fietse 2015

Ieder jaar organiseert Toerclub Keiaosers uit Keijenborg  een fietstocht speciaal voor dames, de routes voeren de fietsters over rustige weggetjes door het afwisselende Achterhoekse landschap, het glooiende Montferland en de Duitse grensstreek.

Dit jaar heeft er een hele delegatie van 11 dames uit Enter deelgenomen aan de 100 km route, er werd met volle teugen genoten van de beklimming van de Zeddamse Muur en de Drieheuvelenweg. De vergezichten vanaf de Peeskesbult en de Elterberg waren ook weer prachtig.
De laatste jaren werdt de tocht onder barre omstandigheden gereden. Regen, wind, kou heeft men moeten trotseren. Gelukkig was het dit jaar, 25 graden, droog weer en zonnebrandcrème in de nek, fantastisch fietsweer! Onderweg waren er diverse prima verzorgde stops, met name de binnentuin van kasteel Huize Bergh maakte indruk.
Al met al een zeer geslaagde die zeker voor herhaling vatbaar is.
Voor een aantal van de groep was dit de eerste toertocht, en heeft men helemaal geen ervaring met dit soort afstanden en beklimmingen, dat maakt de prestatie des te groter en dat biedt nog meer perspectief voor dit en het komende fietsseizoen.

Wie weet tot volgend jaar, en wordt de groep dan nog groter.