Veld en bosklassieker groot succes

Veld en bosklassieker groot succes

Afgelopen zaterdag 25 oktober is de vernieuwde Rabobank veld en bos klassieker van start gegaan. Wat een topdag! De nieuwe route werd zeer goed ontvangen en heeft gezorgd voor mooie recensies vanuit MTB land.
“Geweldige mooie route! Uitstekend gepijld en de organisatie was dik voor elkaar! En ook nog een gratis kom erwtensoep na afloop; wat wil een voldane biker nog meer? Met recht één van de mooiste toertochten in de regio Twente, en dat zeg ik niet snel! Volgend jaar ben ik absoluut opnieuw van de partij. Bedankt toerclub Enter!” Dit zijn de recensies waar we het voor doen.
De opkomst was goed, al met al hebben ruim 230 sportievelingen de tocht gereden.

3

De eerste fietser melde zich al om 8:30 uur terwijl we pas vanaf 9:00 uur wilden starten, maar deze meneer was niet te houden en sprong direct op zijn carbon ros. Tegen 8:45 uur werd het steeds drukker en werden de vrijwilligers achter de inschrijf desk op de proef gesteld, het liep storm.
De eerste groep vrijwilligers was al om 7:30 vertrokken om het deel van de route waar ze verantwoordelijk voor waren te inspecteren. Al snel bleek dat op bepaalde plaatsen de lintjes waren verwijderd. Door snel ingrijpen werd dit verholpen en konden de eerste MTB-ers de route vervolgen zonder er hinder van te ondervinden.
De route was dit jaar grotendeels nieuw en was erg duidelijk aangegeven, de singeltracks in het Rijssense Schwarzwald lagen er prima bij en er werd bij vlagen het uiterste gevraagd van de stuurkunst van de MTB-ers. Na 22 kilometer was er een stop waar de inwendige mens werd verzorgd. Ook hier waren een aantal vrijwilligers vroeg voor uit de veren gekomen zodat de eerste en de laatste fietser zijn natje en droogje binnen kreeg, want de mineralen en suikers vliegen je om de oren tijdens deze route.

4
Bij de stop kon de keuze gemaakt worden welke afstand men wilde fietsen, de 50 kilometer was de meest gekozen route. De Herikerberg en alle bossen rondom Markelo werden aangedaan en ik ben over stukjes gefietst waarvan ik me afvraag hoe men ooit heeft verzonnen daar langs te fietsen.
Een van de mooiste stukken blijft toch wel de route over de Markelose motorcross baan, in dit stuk kom je alles tegen. Technische stukken, klimmetjes, afdalingen noem maar op. Prachtig uitgepijld en erg goed aangegeven.
Na een aantal uren op de fiets te hebben gezeten werden we erg hartelijk ontvangen door onze gastvrouwen, deze hadden een heerlijk pan erwtensoep klaar staan. De Soep smaakte heerlijk en moe maar voldaan keerde iedereen naar huis.

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op strava zie je dan de volgende dag dat er alsnog mensen de route hebben gereden om de laatste lintjes en borden weg te halen zodat niemand zich hieraan hoeft te storen. Hulde aan de organisatie en vrijwilligers voor deze prachtige verlopen tocht.